Son zamanların en sevilen ve popüler isimlerinden Nadide Sultan Türkoğlu, 1977 yılında Karaman’da dünyaya geldi. Müziğe olan tutkusu çok küçük yaşlarda başladı. On yaşından itibaren müzik dersleri almaya başladı. Şimdiye kadar pek çok yetenekli ismi müzik dünyasına kazandıran Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde altı yıl boyunca görev aldı.
Ses eğitimini müzisyenlikle de desteklemek isteyen Nadide Sultan, iki yıl kanun dersleri aldı. Sanat eğitimini Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde aldığı derslerle sürdürdü. 1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın sınavlarına girdi ve başarılı bir dereceyle kazandı. Sanatçı halen konservatuar öğrencisi olarak eğitimini sürdürüyor. Nadide Sultan bir söyleşisinde; “Hayatımda hep sanat vardı. Resim yaptım, tiyatroda oynadım. Ancak müzik her zaman daha önde gitti.” sözleriyle dile getiriyor müziğe olan aşkını.
Ailesinin tereddütlerine karşın hayatının kalanını sanat dünyasında devam ettirmeye karar vererek adım adım bu yolda ilerlemeye başladı. Müziğe olan tutkusu, Nadide Sultan’ın çocuk denilecek yaşlarda sahne hayatıyla tanışmasını sağladı. Henüz 15 yaşındayken Çınarcık’taki barlarda şarkı söylemeye başladı. Buradaki çalışmaları sırasında dikkatleri üzerine çekti ve 16 yaşında Çoşkun Sabah ve Fatih Ürek’e vokal yaparak müzik dünyasına girdi. Ardından Emel Sayın, Sibel Can ve Aydın’la birlikte çalıştı.
1997 yılı haziranında, firmamız bünyesindeki Neşe Müzik Yapım’la anlaşması ise şöhret kapılarının ardına kadar açılmasını sağladı. “Vuslata Beş Kala” adlı ilk albümü çıktığı dönemde kırka yakın yeni şarkıcı çıkmasına rağmen, Nadide Sultan bu isimlerin arasından sıyrılmasını bildi. Gerek yüksek perdeli sesi gerekse düzgün fiziğiyle dikkatleri üzerine çekti. “Vuslata Beş Kala”ın müzik yönetmenliğini ve aranjörlüğünü Nadide Sultan’ın ‘müzik denizini defalarca katedip sayısız keşifler yapan özel insan’ sözleriyle tarif ettiği Garo Mafyan yaptı. Albümle aynı adı taşıyan ve listelerde üst sıralara tırmanan “Vuslata Beş Kala”nın sözleri ise Nadide Sultan imzasını taşıdı. On şarkının yer aldığı albümde Zeynep Talu Kurşuncu’nun yazdığı sözler ağırlıkta olmakla birlikte Umut Kızılaslan, Necdet Aydın ve Şehrazat’da birer güfteyle destek oldular. Özkan Uğur, Gökhan Tepe ve Mehtap Çelik’te albümün kadrosunda yer alan ünlü isimlerden oldu.
İkinci albüm ise 1999 yazının başlarında çıktı. “Tutuldum” adını taşıyan albümde onbir parçaya yer verdi şarkıcı. Albümün CD’sini alanlar ise “Konyalım”ın remiksini dinleme şansına kavuştu. Nadide Sultan, bu albümde Ahmet Özden’le çalıştı. Ancak albümde Garo Mafyan’dan Aysel Gürel’e, Aşkın Tuna’dan Hakkı Yalçın’a kadar çok sayıda kıdemli müzik adamının söz ve bestesi yer aldı. Albümün ilk hiti, albüme adını da veren “Tutuldum” oldu. Söz ve müziğini Nadide Sultan’ın yazdığı ve Ahmet Özden’in katkıda bulunduğu slow parça, çok olumlu tepkiler aldı müzik çevrelerinden. Şarkınin video klip çekimleri Mustafa Mayadağ yönetmenliğinde Fas’ta yapıldı. Kuzey Afrika çöllerinin harika görüntüleri eşliğinde çekilen klip, kısa sürede gündeme oturdu. Sanatçının sözlerini yazdığı ikinci parça ise “Dur Dinle” oldu. Konya yöresine ait anonim bir türkü olan “Konyalım” ise yaz aylarının en çok dinlenen parçalarından biri oldu. Elektronik enstrümanlarla günümüze uyarlanan parça, ritmik formuyla tüm müzikseverlerin diline dolandı yaz boyunca. Münir Karataş tarafından çekilen klipte Nadide Sultan, canlandırdığı karakterle Ahmet Muhip Dranas'ın “Fahriye Abla” şiirindeki kişiliği çağrıştırdı dikkatli izleyicilere. “Gurbet” isimli şarkıda ise seslendirdiği şiirle arabesk müziğin yeni yıldızı Hakan Taşıyan yer aldı.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından ‘Yılın Başarılı Sanatçıları Ödülü’ne de layık görülen Nadide Sultan, hayır ve yardım konserleri başta olmak üzere sahne çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.