Yapmış olduğumuz işlerden video bilgi linki;
https://www.youtube.com/watch?v=outVl8Qnc5s (Stelantis Yaza Merhaba Partisi)
Rafı ödüllerle dolu bir müzisyen. Prodüktör, aranjör, besteci, müzik yönetmeni, yapımcı, söz yazarı, davulcu, klavyeci, orkestra şefi. Zamanının çocuk şarkıcısı. Amatör deniz kaptanı, amatör uçak pilotu, dalgıç ve kayakçı…
1967 İstanbul doğumlu. Ünlü orkestra şefi Muhittin Paydaş’ın oğlu. Milli kaleci Cihat Arman ise büyükbabası.
İnanması güç bir uzak dönem hafızası var. Neredeyse İlkokula başladığı ilk günde şu sözleri kendi kendine mırıldandığını hatırlıyor: “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, bunu biliyorum. Kedilerle 2 saat sohbet edemeyeceğim artık.”
Babasının (Muhittin Paydaş ve Lordlar) orkestra provalarını evde yapmasından dolayı doğumundan beri müzikle iç içe. İlk enstrumanı üç yaşında çalmaya başladığı davul olmuş. Öncesinde ise evdeki tümtencere ve boya kutuları onun müzik aletleri!
Beş yaşında piyano derslerialmaya başlamış ve o yaşta “Büyük İskender” ismi ile şarkıcılığa adım atmış. Beş ve yedi yaşlarında çıkardığı iki 45′lik single’ı ve babasının orkestra şefliğindeTürkiye turnelerinde toplam 145 konseri var. O zamanki en büyük çocuk şarkıcı rakibi ise Şanar Yurdatapan’ın oğlu Arda Kardeş.
Dokuz yaşında sabahları ilkokula giderken, öğlenden sonraları da İstanbul Devlet Konservatuarı piyano bölümüne gitmeye başlamış. İlk besteleri de bu dönemde gelmeye başlıyor.12 yaşına kadar okulda gördüğü klasik eğitim ve teori, evde babadan gördüğü modern müzik ve pratik ile birleşince ortaya zengin bir karışım çıkıyor.
Sonra ilginç bir karar alıyor ve evdekileri de ikna ederek konservatuarı bırakıyor.’ çok fazla yönlendirme var konservatuarda. Ben başkalarının parçalarını çalan iyi bir piyanist veya bir orkestra şefi olmak istemedim. Memur değil, üreten olmak istedim hep” diyor. Buna karar verdiğinde yaşı sadece 12.
13 yaşındayken de [ileride Taksim Meydanı'nda konser verme hayali ile] ilk rock grubunu kuruyor İskender Paydaş. Çaldığı enstruman davul. Kader birliği ettiği arkadaşı Tamer Özkan ile bundan sonra kurup dağıttıkları grup sayısını ise hatırlamıyor! Müzik yapıp para kazanmaya ise ilk kez 15 yaşında Avşa Otel’de başlıyor. Sözlerini yazıp bestelediği rock’n roll şarkısı ‘Küçük Hanım’ o yaz Avşa Adası’nın hiti oluyor.
Şişli Koleji’nde orta okulu, Kabataş Erkek Lisesi’nde de liseyi bitirmiş.
Zaten üniversiteyi de hep bir formalite olarak görüp, sadece soranlara “evet bir üniversiteye kaydım var” diyebilmek için İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Latin Dili Edebiyatı, sonrasında Antropoloji, sonrasında Felsefe, sonrasında Açık Öğretim İktisat’la devam eden yolculuğu diploma almadan da sonra ermiş.
1985 lise mezuniyetinden sonra 2 sene üniversite sınavlarına girmeyip çeşitli gece kulüplerinde çalarken1986′da Kayahan‘la tanışıyor. Gerçek profesyonelliği Kayahan’ın klavyecisi olduğunda öğrendiğini söylüyor. Bu aynı zamanda Kayahan’a basit aranjmanlar yapmaya başladığı ilk yıllar da oluyor. 1988 yılında çıkan ‘Benim Şarkılarım’ albümündeki ‘Üsküdar’ın İncisi’ baştan sona aranjmanını yaptığı ilk şarkısı. 1990 yılında Eurovizyon Şarkı Yarışması’da Türkiye’yi temsil eden ‘Gözlerinin Hapsindeyim’de almış eline akordiyonu.
Ciddi bir popülerite yakaladığı ‘Yemin Ettim’ şarkısı da dahil çok sayıda şarkısında birlikte çalışıyor Kayahan’la, ‘Biricik’ albümündeki (tek parça dışında) tüm şarkılarının aranjörü olmuş.
1986′dan beri yakın arkadaşı olan Fergan Mirkelam‘ın da önemli bir yeri var İskender’in hayatında. Kayahan dışında, Mirkelam ile de sayısız konser ve festivallerde sahne almış.
Aranjörlük ve müzik direktörlüğü şapkasıyla Kayahan, Nilüfer, Nazan Öncel, Tarkan, Harun Kolçak, Aşkın Nur Yengi, Ajda Pekkan, Suat Suna, Kibariye, Orhan Gencebay, Sertap Erener, Ege, Asya, Mustafa Sandal, Levent Yüksel, Mazhar Fuat Özkan , Özgün, GECE, Atiye, Nil Karaibrahimgil, Keremcem, Sıla, Hadise, Deniz Seki, Murat Dalkılıç, gibi isimler var.
Prodüktör ve Müzik Yönetmenliği yaptıkları arasında ise Mirkelam, Şebnem Ferah, Emre Altuğ, Ajda Pekkan ve Aşkın Nur Yengi var. Yapımcı kimliği ile Kurban, Mezdeke ve İlker Çalışkan… Istanbul for Aficionados, Hırsız Var, Türkler Çıldırmış Olmalı,Şaşkın, Pak Panter, Kolpaçino, Bu İşte Bir Yalnızlık Var filmlerinin film müziğini; İmkansız Aşk, Ümit Milli, Ah Bir Polis Olsam, Lale Devri , Kurt Kanunu dizilerinin film müziklerini yaptı.
imzasını attığı şarkıların sahnede özgürce yeniden yorumlanmış halinden oluşan ‘Zamansız Şarkılar’ projesinden 2011 ve 2014 yıllarında iki albüm çıkardı..
Zamansız Şarkılar albümü ile eş zamanlı kurduğu orkestrası ile 2011 yılından bu yana yaklaşık 400 kez sahne aldı ve zaman zaman sürpriz konuk sanatçıların katılımıyla renklenen sahne performanslarına halen devam ediyor.