Ferhat Göçer Şanlıurfa‘da doğdu. Öğretmen olan anne ve babasının tayiniyle İzmit‘e geldi. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi‘nde tıp eğitimine başladı. Bundan iki yıl sonra 1988‘de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü ön lisans eğitimini görmeye hak kazandı.
Mecburi tıp hizmetinden dolayı müziğe 1 yıl ara vernek zounrda kalan Göçer, 1994 yılında sahne hayatına “merhaba” dedi. Haydarpaşa Numune Hastahanesi‘nde Genel Cerrahi asistanı ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü Lisans öğrencisi oldu.
Gene aynı sene, konservatuar arkadaşlarıyla kurduğu “Turkuaz” adlı müzik grubuyla müzik hayatındaki ilk büyük adınımı atıyordu. Zamanla gurup içinde ön plana çıkmaya başlamıştı. 1997 yılında başka bir grupla projelerine devam etme kararı aldı.
Artan tecrübeleriyle repertuarına eski şarkıları ve yabancı halk şarkılarını da kattı. Yakın zamanda ney ve kanunla zenginleştirdiği orkestrasıyla Klasik Türk Müziği‘nın yanı sıra opera aryaları, müzikaller, 60′lı yılların İngilizce parçaları, chansonlar, rembetikolar, İngilizce, Fransızca ve Yunanca parçalarda çalarak, çıktığı sahnelerde bambaşka bir rüzgar estirdi.
Klasik batı müziği ile etnik Türk müziğini birleştirerek yorumlayan Ferhat Göçer, Metropol Senfoni Orkestrası ile İstanbul‘dan, Diyarbakır‘a, Gaziantep‘den İzmir ve Ankara‘ya uzanan Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle verilen Anadolu Aryaları turnesine Bodrum, Rumeli Hisarı ve Antalya ile devam etti.
Sahne çalışmalarının yanında müzik marketlerde de başarılı imzalar atan sanatçı ilk albümünü 2005 yılının Ekim ayında D.M.C.'den yayınlandı .İlk albümünde tiraj anlamında istediği başarıyı yakalayan Ferhat Göçer bu albümü ile beraber müzik çalışmalarını hızlandırdı ve iki yıl gibi kısa bir sürede müzik dünyasında zirveye ortak oldu. Kendi adını taşıyan ilk albümünün ardından 2007 yılında yayınladığı 'Yolun Açık Olsun' adlı albümünde yakaladığı 'Cennet' adlı hiti ile başarısına başarı katan Ferhat Göçer üretkenliği ile de dikkatleri çeken bir yorumcu oldu.
Daha ikinci albümünün senesi dolmadan üçüncü albümünün çalışmalarına başlayan sanatçı 2008 mayısında üçüncü albümünü müzik marketlere sundu. Bu süreç içinde ENBE orkestrasının albümünde 'Kalp Kalbe Karşı' adlı şarkı da yılın düetine de imza atan yorumcu çalışkanlığını yorumcu olarak katıldığı değişik albüm projelerinde seslendirdiği şarkılarla da kanıtladı. Buna 3 Hürel için hazırlanan anma albümü 'Sonsuza Kadar' albümünde yorumladığı şarkı örnek olarak gösterilebilir.
Türk müziğinin dünyaya açılmasında öncü role sahip olmak isteyen Ferhat Göçer; Ömer Faruk Tekbilek, Gino Castelli, Alessandro Safina, Patrizio Buene ve Emma Shaplin ile verdiği konserler ile farklı ülkelerin müziklerine uzanan köprüler kurdu.
(Sanatçı hakkında daha fazla bilgi sahibiyseniz lütfen soner@sanatciorganizasyonu.comBu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine gönderiniz.)